Սուրճի և գլյուկոզայի համադրությունը իդեալական սննդարար «կոկտեյլ» է ուղեղի համար,հավաստիացնում են իսպանացի նեյրոհոգեբանները:
Մասնագետները պարզել են քաղցր սուրճ խմող մարդկանց մոտ նկատվում աշխատանքային հիշողությանև ուշադրության ձևավորման համար պատասխանատու գոտիների ակտիվացում:
Վերջերս ավստրալացի բժիշկները պարզել են, որ հանրահայտ առավոտյան ըմպելիքը ծանր ֆիզիկական աշխատանքից հետոնպաստում է մկանների վերականգնմանը: Մկանային հյուսվածքները կոֆեինի օգնությամբ արագորեն յուրացնում է գլյուկոզան ևփոխակերպվում էներգիայի աղբյուրի՝ գլիկոգենի:
Առավոտյան սուրճն օգտակար է, բայց ոչ ամեն օր։ Խորհուրդ չի տրվում ալկոհոլի ազդեցությունը փորձել չեզոքացնել սուրճի օգնությամբ, քանի որ տեղի է ունենում հակառակ պրոցեսը: